Sammendrag
Vi lever i en tid hvor kropp og kroppsfasong står i fokus. Kroppen er en identitetsmarkør som forteller hvem vi er. En slank kropp uttrykker kontroll og beherskelse, mens en stor kropp gir signaler om forfall og lav moral. På den måten fremstår den slanke kroppen som den ideelle kroppsfasong og vi forsøker å tilpasse oss det tynne kroppsidealet. Samtidig som vi modifiserer og tilpasser kroppen til idealene, rapporterer SSBs levekårsundersøkelser at nordmenns kroppsvekt er på vei opp. I løpet av de siste ti årene har andelen som regnes som overvektige økt. Helsemyndighetene uttrykker bekymring over utviklingen og utgir stortingsmeldinger og handlingsplaner med ett mål for øye; å få befolkningen ned i vekt. Mediene bidrar til å sette kroppen på dagsorden ved å formidle helsemyndighetenes bekymringer. Det er likevel den tynne kroppen som står i sentrum for medienes oppmerksomhet, og skjønnhet og en slank kropp er medienes, samt mote- og skjønnhetsindustriens bilde av idealkvinnen i dag.
Hovedtemaet for denne oppgaven er nettopp hvordan kvinner håndterer og lever med en kropp som ikke passer med det tynne kroppsidealet. Målet med oppgaven er å utvide kunnskapen rundt kvinners tanker om mat, kropp og identitet. Hvordan opplever de å leve med en uakseptabel kropp? Hva gjør kvinner for å tilpasse seg idealet? Hvilke erfaringer har kvinner med slanketilbud? Hvordan håndterer kvinner matsituasjoner i praksis? For å besvare disse spørsmålene er det gjort kvalitative intervjuer av åtte kvinnelige medlemmer av VGs interaktive slankeklubb; vektklubb.no. Oppgaven er influert av fenomenologisk og sosialkonstruktivistisk tankegang, og analysen er basert på Potter og Wetherells (1987) diskurspsykologi. Fokuset ligger i å se nærmere på kvinnenes egne konstruksjoner, beskrivelser og fortolkninger av egen kropp og kroppspraksis i forhold til det tynne kroppsidealet.
Begreper fra blant annet Foucault, Mead, Giddens og Goffman brukes som teoretisk rammeverk for oppgaven. Foucaults normaliseringsbegrep benyttes for å se nærmere på hvordan kvinnene knytter egen kroppsfasong til det normale, og Mead og Giddens identitetsforståelser er brukt for å studere hvordan kvinnene ser egen kropp i lys av andres oppfatninger. Stigmabegrepet til Goffman anvendes for å drøfte hvordan kvinnene nedvurderes på bakgrunn av deres kroppsvekt, mens Goffmans dramaturgiske teori tas i bruk for å studere hvordan de sosiale rammene rundt måltidene påvirker kvinnenes måltidspraksiser. Goffmans begrep om inntrykkshåndtering er nyttig for å se nærmere på kvinnenes egen forståelse av, det de mener, en feilslått overvektsidentitet.
De empiriske kapitlene presenteres i to deler; Kropps- og slankefortellinger og Kropps- og slankepraksis. Undersøkelsen viser at kvinner, uansett størrelse, måler seg mot det tynne kroppsidealet og uttrykker misnøye over uoverensstemmelsen mellom egen kropp og ideal. Kroppen evalueres og vurderes i samråd med andre og andres oppfatning av kroppen påvirker kvinnenes kroppsbilde og kroppsidentitet, og medvirker til at de ønsker å gå ned i vekt. Materialet tyder på at slanking er et livstidsprosjekt uten et bestemt vektmål. Det mest typiske målet var å forandre kroppsfasong og å komme nærmere det tynne kroppsidealet ved å slanke seg. Disse erfaringene var preget av tidligere forsøk med ulike slanketilbud. Kvinnenes fremste motivasjon bak medlemskapet i vektklubb.no var å få hjelp til å endre spisevaner, men også mindre klesstørrelser og sosial aksept var motiverende faktorer. Den største endringen i spisevaner innebar at kvinnene forsøkte å holde seg unna fett, og å spise generelt mager og lett mat. Det viste seg imidlertid at den norske måltidsstrukturen gjorde det komplisert for kvinnene å velge lett og mager mat til alle måltider. Mellommåltidet og helgens måltider er eksempler på mer komplekse situasjoner som gjør det vanskelig for kvinnene å spise mager og lett mat, og måltidene blir da mer kompliserte for kvinnene å forholde seg til.
Undersøkelsen viser at kvinnene føler seg trukket i mange retninger når det gjelder kropp og mat. Samtidig som de forsøker å spise lett og magert, vanskeliggjør familiesituasjoner eller måltidstrukturer slankeprosjektet, og gir kvinnene følelser av mislykkethet og dårlig samvittighet. Oppgaven er ment til å øke forståelsen av hvorfor så mange kvinner i dag streber etter det tynne kroppsidealet ved hjelp av slanking og kroppsmodifikasjon.