Hide metadata

dc.contributor.authorRiisnæs, Eirik
dc.date.accessioned2018-08-17T22:00:40Z
dc.date.available2018-08-17T22:00:40Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.citationRiisnæs, Eirik. En reise i den romerske vinåkeren: om spesialisering og diversifisering i vitikulturen. Master thesis, University of Oslo, 2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/63095
dc.description.abstractDenne masteroppgaven tar for seg utviklingen i den romerske vitikulturen i Italia mellom sen-republikken og tidlig keisertid. Utgangspunktet for denne avgrensningen er de fire jordbruksverkene skrevet av Marcus Porcius Cato den Eldre, Marcus Terentius Varro, Lucius Junius Moderatus Columella og Gaius Plinius Secundus den Eldre mellom ca. 160 f.Kr-70 e.Kr. I oppgaven vil jeg ta for meg ulike aspekter ved vitikulturen slik forfatterne beskriver den for å peke på spesialisering og diversifisering, samtidig som jeg ønsker å undersøke hvordan dette eventuelt har sammenheng med endringer i økonomien og vinkonsumet. For å belyse problemstillingen vil oppgaven først beskrive hva forfatterne skriver om tre sentrale aspekter ved vitikulturen. Deretter vil oppgaven ta for seg økonomien i vinproduksjonen. Begge disse overordnede temaene vil kunne bidra til å peke på en utvikling mot en økende grad av spesialiseringen og diversifiseringen i vitikulturen. For å kunne si noe om vinkonsum og økonomisk vekst vil oppgaven så ta for seg ulike aspekter ved den romerske økonomi for slik å kunne påvise hva som lå til grunn for utviklingen i vitikulturen.nob
dc.language.isonob
dc.subject
dc.titleEn reise i den romerske vinåkeren: om spesialisering og diversifisering i vitikulturennob
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2018-08-17T22:00:40Z
dc.creator.authorRiisnæs, Eirik
dc.identifier.urnURN:NBN:no-65617
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/63095/1/Mastergrad-Eirik-Riisn-s.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata