Hide metadata

dc.contributor.authorKongshaug, Torgeir Leif
dc.date.accessioned2017-09-04T22:27:33Z
dc.date.available2017-09-04T22:27:33Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationKongshaug, Torgeir Leif. Innovasjon og entreprenørskap gjennom samhandling - en studie av et regionalt matnettverk. Master thesis, University of Oslo, 2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/57765
dc.description.abstractI et samfunn, som i økende grad preges av omfattende endring, har evnen til å innovere blitt sett på som stadig viktigere. En av utfordringene ved dette kan være at innovasjon er et fenomen der det blir mer og mer tydelig at dette er noe som tar form som en kontinuerlig prosess og der denne prosessen, som i økende grad preges av nødvendigheten av felles problemløsning og en omfattende utveksling av ulike erfaringer og ferdigheter, ofte vil kreve en eller annen form for samhandling på tvers av organisatoriske skillelinjer. I en slik situasjon kan etableringen av eksterne nettverk, en form for organisering som kan legge til rette for at ulike organisasjoner kan slå sammen og/eller utveksle ressurser på tvers av organisatoriske skillelinjer, være en måte å møte disse utfordringene på. I denne oppgaven presenterer jeg resultatene fra et casestudie der jeg har undersøkt hvilken betydning, herunder også på hvilken måte, det regionale nettverket Eventyrsmak har for nettverksmedlemmenes arbeid med innovative aktiviteter. Nærmere bestemt var jeg i dette tilfellet ute etter å få svar på hvordan aktørene i nettverket jobber med innovative aktiviteter, hvilke typer innovasjon medlemmene kunne knytte til deltakelsen i nettverket, og om det fantes variasjoner i nettverksmedlemmenes erfaringer knyttet til hvilken betydning nettverket har for deres arbeid med innovative aktiviteter. Av det som har blitt nevnt i forrige avsnitt kan man forstå at det er nettverket Eventyrsmak som er oppgavens case. Dette er et regionalt matnettverk med 30 medlemmer fra flere ulike kommuner i Buskerud fylke, og hva gjelder den øvrige konteksten til det fenomenet som undersøkes i denne oppgaven preges denne blant annet av at nasjonale myndigheter har nyskaping og gründervirksomhet i landbruket som et sentralt satsningsområde, og at den dominerende formen for produksjon og distribusjon av matvarer har gitt utslag i form av lav tillit hos forbrukerne og et sterkt prispress på primærprodusentene. På bakgrunn av utførelsen av det nevnte casestudiet argumenterer denne oppgaven for at Eventyrsmak er nettverk som har hatt/har en sentral betydning for nettverksmedlemmenes arbeid med innovative aktiviteter, og at det er mulig å forstå betydningen av nettverket med bakgrunn i teorier om strukturelle hull og regionale innovasjonssystemer.nob
dc.language.isonob
dc.subject
dc.titleInnovasjon og entreprenørskap gjennom samhandling - en studie av et regionalt matnettverknob
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2017-09-04T22:27:33Z
dc.creator.authorKongshaug, Torgeir Leif
dc.identifier.urnURN:NBN:no-60512
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/57765/1/Masteroppgave--Torgeir-Kongshaug-.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata