Hide metadata

dc.contributor.authorUllestad, Jarand
dc.date.accessioned2017-02-28T22:27:32Z
dc.date.available2017-02-28T22:27:32Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationUllestad, Jarand. Usikkerhet til å spise opp. Hvorfor vi fortsatt ikke har genmodifisert mat på tallerkenene.. Master thesis, University of Oslo, 2016
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/54124
dc.description.abstractDebatten om genmodifisert mat (GMO) har pågått i vel 25 år, og er like konfliktfylt i dag som på 1990-tallet. Denne oppgaven undersøker hva konfliktene bygger på, og hvilke temaer som hindrer debatten fra bevege seg videre fra skyttergravene. Oppgaven tar utgangspunkt i tre hendelser i tidsrommet fra høsten 2014 til høsten 2016, og bruker diskursanalytisk metode for å forklare hvordan GMO blir forstått og regulert. Analysen viser at to opponerende diskurser kjemper om å definere sentrale tema. Diskursenes ulike syn på naturen og teknologisk utvikling hindrer en enighet om genmodifisering forstås som trygt eller utrygt. Debatten er preget av vitenskapelig baserte argumenter. Samtidig henter diskursene argumenter fra det som kan karakteriseres som to ulike vitenskapsparadigmer, noe som ytterligere fører til en mistro til aktørene i debatten sine motiver. Oppgaven konkluderer med flere tiltak som kan bidra til at viktige bekymringer i diskursene adresseres, deriblant et større fokus på uavhengig forskning på utvikling av GMO i regi av norske myndigheter.nob
dc.language.isonob
dc.subjectpost-normal vitenskap
dc.subjectrisiko
dc.subjectGMO
dc.subjectdiskurs
dc.subjectGenØk
dc.titleUsikkerhet til å spise opp. Hvorfor vi fortsatt ikke har genmodifisert mat på tallerkenene.nob
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2017-02-28T22:27:32Z
dc.creator.authorUllestad, Jarand
dc.identifier.urnURN:NBN:no-57251
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/54124/1/Versjon-1.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata