Hide metadata

dc.contributor.authorHenriksen, Eva
dc.date.accessioned2015-09-21T22:00:23Z
dc.date.available2020-06-09T22:45:41Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationHenriksen, Eva. Kunnskaper og ferdigheter om god ernæringspraksis i sykehjem.. Master thesis, University of Oslo, 2015
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/46039
dc.description.abstractFormål: Å oppsummere og vurdere vitenskapelig litteratur om hvilke kunnskaper og ferdigheter personalet i sykehjem har om god ernæringspraksis. Teoretisk forankring: Helsedirektoratets normer og regler for god ernæringspraksis. Metode: Søkestrategien ble kvalitetssikret før litteratursøk i fire elektroniske databaser, og hånd søk i ulike referanselister ble utført. Inklusjon av artiklene ble bestemt av inklusjons- og eksklusjonskriterier. Inkludert litteratur ble dataabstrahert og kvalitetsvurdert før en tematisk analyse med tekstlig beskrivelse ble gjennomført. Resultater: Ti vitenskapelige artikler ble inkludert. Den syntetiserte litteraturen viser at personalet i sykehjem ikke har tilfredsstillende ferdigheter på noen av punktene om god ernæringspraksis. Konklusjon: Funnene betyr at oppmerksomheten ikke bare kan konsentreres rundt selve identifiseringen og behandlingen av underernæring hos beboere i sykehjem, men fokuset må være på alle fem punktene for god ernæringspraksis. Alle punktene er godt beskrevet i kosthåndboken, og bør være gjenstand for undervisning for personalet i sykehjem.nor
dc.description.abstractPurpose: To summarize and evaluate the scientific literature on the knowledge and skills that staff in nursing homes have about good nutrition practices. Theoretical perspective: Guidelines for good nutrition published by the Directorate of Health in Norway. Method: The search strategy was quality assured before the search in four electronic databases was completed, and hand searching of journals in various reference lists was conducted. Inclusion of the articles was determined by the inclusion and exclusion criteria. Data were abstracted and assessed for quality before a thematic analysis with textual description was completed. Results: Ten scientific articles were included. The synthesized literature shows that staff in nursing homes does not have adequate skills in any of the five elements included in a model for good nutrition practices. Conclusion: The findings show that attention should not only be concentrated on the identification and treatment of malnutrition of residents in nursing homes, but the focus must be on all five elements of good nutrition practices. All elements are well described in the dietary guide and should be the subject in teaching of staff in nursing homes.eng
dc.language.isonor
dc.subjectSykehjem
dc.subjectunderernæring
dc.subjectkunnskaper
dc.subjectferdigheter
dc.titleKunnskaper og ferdigheter om god ernæringspraksis i sykehjem.nor
dc.titleKnowledge and skills about good nutrition practices in nursing homes.eng
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2015-09-21T22:00:23Z
dc.creator.authorHenriksen, Eva
dc.identifier.urnURN:NBN:no-50279
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/46039/1/Eva-Henriksen---Masteroppgave.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata