Hide metadata

dc.contributor.authorBrockfield, Elizabeth Eva Ingeborg von Han
dc.date.accessioned2014-03-11T22:09:52Z
dc.date.available2014-03-11T22:09:52Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationBrockfield, Elizabeth Eva Ingeborg von Han. Mer enn middag: en kulturhistorisk studie av måltidsmønstre og matvalg. Master thesis, University of Oslo, 2013
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/38805
dc.description.abstractI denne oppgaven undersøkes det hvordan norske familier resonnerer rundt middagsmåltidet og matvarenes ferd fra bondens åker, fjøs og fisketeiner til tallerkenene våre. I hovedsak blir tre ulike deler ved middagen trukket frem; middagens forløp, miljødiskurs og valg av matvarer, og forholdet mellom forventningene til middagen sett opp mot hvordan middagen faktisk utspiller seg. I løpet av høsten 2010 ble syv familier i Oslo intervjuet, og oppgavens empiri baseres på disse syv dybdeintervjuene. Målet med undersøkelse er å løfte frem enkelte beskrivelser av middagsmønstrene og matvalg som informantene har gitt, og belyse disse funnene. Samtlige familier opplever middagen som en viktig hendelse. Ikke fordi det inntas næring, men fordi alle har en idé om at middagen skal være et sosialt møtepunkt for familien. Et interessant og gjennomgående funn har vært hvordan informantene vektlegger et variert kosthold. I sin helhet viser studien at det blant familiene ikke er entydighet, og – hos heller få – at det er enighet om hvilke konsekvenser matvarevalgene våre har. Miljøspørsmål er viktige i vår tid, og i oppgaven skisseres de strukturelle endringene i landbruket som blant annet har ført til oppmerksomhet til bærekraftig om miljømessig matproduksjon. Denne studien har undersøkt familienes forhold til miljøvennlig mat. Kunnskapen og interessen var lav blant familiene for dette kvalitative aspektet ved maten vi spiser. Informantene var med noen unntak lunkne eller avvisende til økologisk mat.nor
dc.language.isonor
dc.subjectmiddag
dc.subjectmat
dc.subjectøkologisk
dc.subjectmiljø
dc.subjectlandbruk
dc.subjectfamilie
dc.titleMer enn middag: en kulturhistorisk studie av måltidsmønstre og matvalgnor
dc.typeMaster thesis
dc.date.updated2014-03-11T22:09:52Z
dc.creator.authorBrockfield, Elizabeth Eva Ingeborg von Han
dc.identifier.urnURN:NBN:no-42231
dc.type.documentMasteroppgave
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/38805/1/Mer-enn-middag-Brockfield-29-10-13.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata