Hide metadata

dc.date.accessioned2013-06-27T10:20:56Z
dc.date.available2013-06-27T10:20:56Z
dc.date.issued2013en_US
dc.date.submitted2013-06-03en_US
dc.identifier.citationSandvand, Ingvild. The emergence of an organizational idea. Masteroppgave, University of Oslo, 2013en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/35915
dc.description.abstractFrisklivssentraler har utviklet seg og vokst (i antall) gjennom de siste 15 årene. De kan be karakterisert som en trend, som foreslått av ny institusjonelle teorier. I midlertidig passer de ikke helt med de kategoriene trend teorier foreslår. Frisklivssentraler i Buskerud og Nordland ble sammenlignet med hverandre. Det eksisterer noe variasjon mellom sentre, som indikerer at ideen har både opplevd diffusjon og translasjon når den har blitt implementert i nye settinger. Hvilke mekanismer som har påvirket utviklingen av Frisklivssentralene var også analysert. I begynnelsen var den normative mekanismen viktig, før sentrene ble integrert i nasjonal politikk. Siden virker det som om både den tvingende (coercive) og den normative mekanismen har blitt med innflytelsesrike.nor
dc.description.abstractCenters for Healthy Living have developed and increased rapidly (in number) over the past 15 years. They can be characterized as a trend as predicted by new institutional theories. However, their development do not fit entirely with the categories that trend theories suggest. Centers for Healthy Living in Buskerud and Nordland were compared to each other. There is some variation between centers, which indicate that the idea both diffuse and translate as it is implemented in new settings. What mechanisms have influenced the deveoplemt of Centers for Healthy Living was also analyzed. In the beginning, the imitative mechanism is important, before Centers for Healthy Living become integrated into national politics. Then, it seems as if both the coercive and the normative mechanism become more influentialeng
dc.language.isoengen_US
dc.titleThe emergence of an organizational idea : The development of Centers for Healthy Living in Norwayen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.date.updated2013-06-21en_US
dc.creator.authorSandvand, Ingvilden_US
dc.subject.nsiVDP::806en_US
dc.identifier.bibliographiccitationinfo:ofi/fmt:kev:mtx:ctx&ctx_ver=Z39.88-2004&rft_val_fmt=info:ofi/fmt:kev:mtx:dissertation&rft.au=Sandvand, Ingvild&rft.title=The emergence of an organizational idea&rft.inst=University of Oslo&rft.date=2013&rft.degree=Masteroppgaveen_US
dc.identifier.urnURN:NBN:no-37568
dc.type.documentMasteroppgaveen_US
dc.identifier.duo182083en_US
dc.contributor.supervisorHaldor Byrkjefloten_US
dc.identifier.fulltextFulltext https://www.duo.uio.no/bitstream/handle/10852/35915/2/Sandvand_oppgave.pdf


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata