Hide metadata

dc.date.accessioned2023-11-14T14:45:45Z
dc.date.available2023-11-14T14:45:45Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/105828
dc.description.abstractSammendrag Problemstilling: Hver tredje pasient som legges inn på norske sykehus er underernært eller i risiko for å bli det. Det er viktig å fange opp disse pasientene og innføre tiltak tidlig. Helsedirektoratet anbefaler vurdering av risiko for underernæring på alle nyinnlagte pasienter over 18 år innen 24 timer, med individuell kartlegging før ernæringsplan for de som er i risiko. Forbedringsarbeidet utføres ved Ortopedisk avdeling på Akershus Universitetssykehus. Kunnskapsgrunnlag: Helsedirektoratet har en sterk anbefaling om å bruke screeningverktøyet Malnutrition screening tool (MST) for vurdering av risiko for underernæring i norsk helse- og omsorgstjeneste. Anbefalingen er basert på et systematisk litteratursøk, litteraturgjennomgang, GRADE og DECIDE. Generaliserbarhet og brukervennlighet har vært avgjørende i anbefalingen om MST. Dagens praksis, tiltak og kvalitetsindikatorer: Målet for prosjektet er å innføre nye ernæringsrutiner. Dette gjøres ved å innføre MST for risikovurdering av underernærte pasienter, samt innføring av tiltak og oppfølging av pasienter i risiko. Eksisterende praksis med bruk av screeningverktøyet Nutrition Risk Screening (NRS) erstattes. Tiltak for å oppnå ønsket kvalitetsforbedring omfatter blant annet bedre opplæring, digitalisering av screeningverktøyet og fysiske påminnelser. Effekten av tiltakene kartlegges med lett målbare kvalitetsindikatorer; kartlegging av andelen pasienter som risikovurderes, andelen som får ernæringsplan og andelen ansatte som får opplæring i MST. Prosess, ledelse og organisering: Vi benytter PUKK-modellen. Det er dannet en prosjektgruppe i mikrosystemet, implementert med arbeidsoppgaver tilhørende nøkkelpersoner for gjennomføring. Mulige problemstillinger i prosjektet er beskrevet, og bør bli adressert før prosjektstart i mikrosystemet. Tiltakene skal utføres i tråd med implementeringsplan. Ved endt prosjekt skal resultatene vurderes og tiltak korrigeres ved behov.Konklusjon: I tråd med Helsedirektoratets retningslinjer, anbefaler vi implementering av tiltakene skissert i dette kvalitetsforbedringsprosjektet ved Ortopedisk avdeling på Akershus Universitetssykehus.en_US
dc.language.isonoen_US
dc.titleInnføring av nye ernæringsrutiner ved Ortopedisk avdeling på Akershus universitetssykehusen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.typeGroup thesis
dc.creator.authorAli, Nefisa
dc.creator.authorFatland, André
dc.creator.authorHoel, Sissel
dc.creator.authorKongrød-Winther, Henrik
dc.creator.authorOlsen, Vilde Hjelle
dc.creator.authorSheikh, Mohammad Arham
dc.creator.authorSætre, Ingrid
dc.creator.authorTaipale, Hildegunn
dc.type.documentProsjektoppgaveen_US
dc.type.documentGruppeoppgave


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata