Hide metadata

dc.date.accessioned2023-02-20T15:18:31Z
dc.date.available2023-02-20T15:18:31Z
dc.date.issued2023
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10852/100167
dc.description.abstractUnder arkeologiske utgravninger samles det ofte inn frø og planterester. Fra middelalderens Oslo er det registrert et variert utvalg av vekster som har vært dyrket, importert eller som har vokst naturlig i området. Gjennom mange år har arkeobotanikere analysert disse restene og funnet ut hva slags arter det er. Mange av disse er matplanter. I forskningsprosjektet FOODIMPACT har vi samlet disse resultatene fra en rekke utgravninger og laget oversikter og kart som viser hvor de enkelte artene ble funnet. Utgangspunktet for kartene er en liste av planter som vi vet, eller har god grunn til å tro, ble spist og/eller brukt som medisin av mennesker i Middelalderen. Som bakgrunn for definisjonen av matplanter har vi i hovedsak tatt utgangspunkt i to publikasjoner: Wörterbuch der Pflanzennamen im Altwestnordischen av Wilhelm Heizmann og Liber Herbarum av Henrik Harpestræng.en_US
dc.language.isonoen_US
dc.publisherKulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo Arkeologisk seksjon
dc.relation.ispartofKartlagte matplanter fra middelalderens Oslo.
dc.titleKartlagte matplanter fra middelalderens Oslo. Bispegata A2 og F07.en_US
dc.typeResearch reporten_US
dc.creator.authorVedeler, Marianne
dc.creator.authorSamdal, Magne
dc.creator.authorChristiansen, Linda
dc.type.documentForskningsrapporten_US


Files in this item

Appears in the following Collection

Hide metadata